مزایای خاک مسلح

مزاياي روش ساختماني خاك مسلح

برتري روش خاك مسلح در مقايسه با ديگر روشهاي متعارف از قبيل ديوارهـاي سنگي و بتني به طور خلاصه به شرح زير است: ۱ - بناي خاك مسلح، كه عمدتا" از خاك و جوشن‏هاي داخل آن تشكيل شده، قابليت انعطاف زياد دارد و در نتيجه بهتر از ديوارهاي سنگي و بتني در مقـــابل نشستهاي نامساوي و ضربه و لرزه مقاومت مي‏كند.
 ۲ - احتياج به پي كني و پي سازي در خاك مسلح نيست و امكان اجراي بناي خاك مسلح در هر نوع زميني موجود است.
 ۳ - مصالح اصلي و عمده مورد استفاده در اينگونه بناها خاك است كه به حد وفور همه جا يافت مي‏شود.
 ۴ - بناهاي خاك مسلح در مقابل زلزله بسيار مقاوم مي‏باشند. در زلزله‏هايي كه اخيرا" در لوس آنجلس (۱۹۹۴) و سان فرانسيسكو (۱۹۸۹) (آمريكا) و آليكا (۱۹۸۳) (ژاپن) رخ داد، با وجود خسارات زيادي كه به بار آمد، به هيچكدام از ديوارهاي خاك مسلح آسيب قابل توجهي وارد نشد.
 ۵ - اجراي كار با استفاده از ماشين آلات متداول راهسازي صورت مي‏گيرد.
 ۶ - مصرف سيمان را به حداقل ممكن كاهش مي‏دهد، زيرا سيمان فقــط در نماي خارجـي و به ضخـامت ۱۴ تا ۱۸ سانتي‏متر در بتن مورد نياز به كار گرفته مي‏شود و مقدار آن در مقايسه با ساير ديوارها ناچيز است.
 ۷ - ميزان جوشنهاي فولادي (تسمه ها) داخـــل خاك ناچيــز و كلا" بين ۳ تا ۴ كيلوگرم در متر مكعب خاك است.
 ۸ - ميلگرد مصرفي در قطعات بتن نماي خارجي تا ارتفاع ۶ متر هيچ و بالاتر از آن حدود ۲ كيلوگرم در متر مربع نما است.
 ۹ - سرعت اجراي كار در مقايسه با ديوارهاي سنگي و بتني فوق العاده زياد است. به عنوان مثال در پل روگذر حصارك بر روي آزاد راه كـرج – قزوين روزانـه قريب ۱۰۰ متر مربع نما ديوار اجرا مي‏شد. زمان احداث ديوار منطقه كوهستاني راه شهر كرد به خوزستان سه هفته بود و ديوار راه بوشهر به شيراز در عرض يك ماه ساخته شد و بالاخره بناي رمپ شرقي پل امامزاده حسن در تهران در كمتر از يك هفته به انجام رسيد. علاوه بر اين به دليل استفاده از قطعات بتني پيش ساخته، خاك مسلح را تقريبا" در تمام فصول سال مي‏توان اجرا كرد.
 ۱۰ - نماي بناي خاك مسلح بسيار زيباتر از ديوارهاي سنگي و بتني است و چون از قطعات پيش سـاخته تشكيل شده امكان دادن نما و ظاهـر دلخــواه به آن وجود دارد.
 ۱۱ - بالاخره هزينه اجراي بناهاي خاك مسلح به مراتب از هزينه اجراي بناها به روشهاي ديگر ارزانتر است.